Succe judolägret för barn 6-april 2013 


Äntligen var det dags för terminens barnläger. Arton stycken förväntansfulla barn från Stockholms judo dojo, Stockholms judoklubb samt Upplands Väsby judoklubb hade samlats i Stockholms judo dojos lokaler på Birkagatan 24 i Stockholm. Detta var det andra lägret som Chrizzy och Daniel anordnade för barn och det blev succe även denna gång.

Dagen var uppdelad i två delar. Första passet mellan klockan 10-12 var Daniels med inriktning på Newaza. Efter uppvärmning så tränades olika fasthållningar, benpasseringar och den berömda Koalabjörnen. Efter 1,5 timme så var barnen helt slut och efter ytterligare lite mattbrottning så togs en välbehövlig matstund.
barnlager-judo
Efter att barnen fyllt sin mage och krafterna återkommit så var det dags för dagens andra träningspass. Det var Chrizzy från Stockholms judoklubb som höll i lek och Tachi waza passet. Passet öppnade direkt med uppvärmning och olika övningar. Väl uppvärmda så övades bland annat kasten Tsuri komi goshi och Morote seoi nage och efter många kast så var det dags för lektajm. Gamla klassiker som masken, bulldog och bakåtfallskull avklarades i rask takt och hela lägret avslutades med en riktig höjdare. Daniel tog fram en stor mängd mittsar från skåpet och ställde upp halva gruppen på ett zick-zack led med var sin kudde. Den andra halvan fick ställa upp sig på ett led efter väggen. Nu var det dags för barnen att få prova att vara Hero, Pansar, Bullet och Lynx eller någon av de andra Gladiatorerna samt utmanare. Det var alltså äntligen dags för GATLOPPET. Barnen var taggade till tusen både att hålla utmanaren stången igenom gladiatorernas mur av kuddar samt utmanaren som fick känna på hårt kroppsligt motstånd att trycka sig igenom barikadern.

gladiatorerna_judo

Lägret avslutades med fotografering och glada miner samt trötta barn.

barn-judo

Själv följde jag med barnen från Upplands Väsby judoklubb och de längtar redan till nästa gång de får prova gatloppet och träna med Daniel och Chrizzy.

/Björn