Klassisk japansk mma 

är du intresserad av MMA?


MMA eller Mixed Martial Arts startade i USA i slutet 1980-talet och som tävlingsform har MMA blivit en formidabel succé med stora galor och TV framträdanden. Inom MMA blandas slag, sparkar och knän från karate och thaiboxning, kast, nedtagningar samt brottning på marken från judo. Ni som tränat MMA tidigare kanske säger att brottning på marken inom MMA kommer från Brasiliansk Jujitsu (BJJ) och det är samt men ursprunget till BJJ är kosen judo alltså judo som tränas på vissa Japanska Universitet än idag.

Japan har en lång tradition sedan Samurajens dagar av att träna kampsport. Det har varit en fråga om liv och död i Japans tidigare feodal samhälle. Om en samuraj blev av med sitt svärd och inte kunde slå och sparka, kasta och svepa och avsluta kampen på marken så var han dödsdömd i kampen om liv och död.

Hos Suginoharyu-Stockholms jujutsu dojo tränar vi slag och spark, kast och svep från bland annat clinch och avslutar när vi hamnar på marken om kampen fortsätter där. Vårt koncept med helhetskamp från stående till liggande har sina rötter i klassisk Japansk MMA. Att ha en strategi beprövad i kamp-situationer under århundraden skapar inte bara möjligheter att försvara sig på ett effektivt sätt det skapar även ett helhetssystem för framgång inom kamp.

I mer än 20 års tid har Stockholms jujutsu dojo tränat MMA. Vi ser inte MMA som en fluga eller ett nyligen påkommet kampsport-system utan ett välbeprövat koncept för kamp med rötter i den stolta Japanska traditionen.

Kom till oss och träna klassisk Japansk MMA 

Kontakta Magnus 

Postmaster [at] suginoharyu.com